FOX Sports verlaagt de prijs voor het bekijken van losse wedstrijden fors. De betaalzender bevestigt aan Totaal TV dat het online bekijken van een wedstrijd 33 procent goedkoper wordt.
Losse wedstrijden zijn via het pay per view-principe online bij FOX Sports en via video on demand-platformen van tv-aanbieders bestelbaar en te bekijken. Op dit moment bedraagt het digitale toegangskaartje 11,95 per wedstrijd. Met ingang van 2 maart wordt de prijs bij UPC, Ziggo en www.foxsports.nl naar 7,95 verlaagd. FOX Sports zegt dit te doen om zoveel mogelijk fans de mogelijkheid te geven om de ontknoping van de Eredivisie live mee te maken. Wie bij FOX Sports online de wedstrijd bestelt, kan deze ook via FOX Sports GO bekijken. FOX Sports is met andere aanbieders waaronder KPN nog in gesprek om de prijs van losse wedstrijden naar 7,95 te verlagen. De betaalzender zegt dat de gesprekken hierover in een afrondende fase zijn.

Prijsverlaging 33 procent FOX Sports OnlineFrank Rutten, directeur Eredivisie Media & Marketing: "De reden voor deze aanpassing is tweeledig: op deze manier brengen we de tariefstelling meer in lijn met wat gebruikelijk is in andere branches. Tegelijkertijd geven we een duidelijk signaal af waar het gaat om illegaal gebruik van onze uitzendingen. Door een legaal, kwalitatief en aantrekkelijk geprijsde service te bieden, rekenen we erop dat ook de consument zijn verantwoordelijkheid neemt en het aanbod van FOX Sports verkiest boven het illegale, online circuit. Dat is goed voor de fans, voor de clubs en voor FOX Sports. Oftewel: goed voor het Nederlandse voetbal."

PRIJS ABONNEMENTEN FOX SPORTS BLIJVEN GELIJK

De prijs van FOX Sports-abonnementen bij tv-aanbieders blijft ongewijzigd. Voor een abonnement op FOX Sports Eredivisie blijft hierdoor de adviesprijs 17,95 per maand. Het gecombineerde abonnement FOX Sports Eredivisie en International blijft ook de maandelijkse adviesprijs van 24,95 houden.