Liberty Global verwacht dat UPC in april wordt omgedoopt tot Ziggo. Beide kabelbedrijven hebben dan echter nog geen gelijk productaanbod. Die harmonisatie neemt langere tijd in beslag.
Liberty Global-topmannen Mike Fries en Charlie Bracken maakten deze verwachting bij de toelichting van de jaarcijfers 2014 van het Britse mediabedrijf bekend. In de komende maanden wordt het dienstenaanbod van beide kabelbedrijven wel dichter naar elkaar gebracht. Het omdopen van UPC naar Ziggo is de eerste stap in het proces. UPC-klanten merken dit als eerste aan de maandelijkse factuur. De verwachting is dat ook het Ziggo logo in het dienstenaanbod van het huidige UPC op korte termijn wordt doorgevoerd. Denk hierbij aan opstart- en menuschermen van de mediaboxen.

Zenderaanbod nog niet gelijkHet zenderaanbod van beide kabelbedrijven wordt wel meer op elkaar afgestemd maar is vanaf april nog niet gelijk. Dat heeft onder meer met afwijkende distributieovereenkomsten die Ziggo en UPC hebben te maken. Zo is de Ziggo-klant na 1 juni verzekert van de blijvende doorgifte van de NBC Universal-zenders 13Th Street, Syfy en E! Entertainment. UPC heeft aangekondigd dat hun klanten vanaf 1 juni deze zenders moeten gaan missen. Er wordt echter voor blijvende doorgifte bij UPC nog met NBC Universal onderhandeld. Ook bij enkele andere zenders blijft er voorlopig een verschil tussen het zenderaanbod van Ziggo en UPC.

Horizon mediabox ook bij ZiggoZiggo-klanten krijgen op korte termijn de keuze om van de Horizon mediabox gebruik te gaan maken. Ziggo bevestigde eerder tegen Totaal TV dat de huidige abonnementen inclusief het gebruik van eigen hardware ook na april onverminderd voor bestaande klanten van toepassing blijven. Ook kunnen na april gekochte losse Ziggo-smartcards nog bij het kabelbedrijf geactiveerd worden.