Alle nieuwe 2015-televisiemodellen van fabrikant Samsung die over een satelliettuner beschikken voldoen aan de certificeringseisen van CanalDigitaal-eigenaar M7 Group. Dat heeft Wim van de Meide – Technical Product Manager bij Samsung - aan Totaal TV bevestigd.
Hierdoor zijn – net als televisiemodellen uit voorgaande jaren – Samsung televisies van de J-modellijn zonder problemen te gebruiken door M7 Group-klanten met een satellietabonnement. Het gaat hierbij onder meer om CanalDigitaal, TV Vlaanderen en TéléSAT. Voor probleemloos gebruik is wel een CI-module van M7 Group vereist. Ook de fastscanzenderlijsten zijn op de Samsung televisies beschikbaar.

Ook geschikt voor kabel- en Digitenne-ontvangstSamsung televisies zijn ook door kabelbedrijven in Nederland gecertificeerd voor gebruik met de CI+ modules. Tevens kan men ook zonder problemen digitale ethertelevisie via Digitenne bekijken. Samsung brengt de nieuwe 2015-televisiemodellen binnen enkele maanden in Nederland op de markt. De instapprijs van een 40 inch Ultra HD-televisie bedraagt rond de duizend euro.