UPC heeft nieuwe firmware voor de Horizon mediabox uitgebracht. Als eerste hebben UPC-klanten in Brabant de vernieuwing automatisch in de tv-decoder gekregen. UPC rolt de firmware gefaseerd uit.
Er is geen tijdschema voor de uitrol van de nieuwe firmware versie 3.2 voor de Horizon mediabox door het kabelbedrijf bekendgemaakt. UPC zegt alleen dat andere regio’s op korte termijn volgen. De belangrijkste vernieuwingen zijn het sneller navigeren binnen de gebruikersschermen, sneller zappen, extra informatie series bij het tv-kijken en veranderingen in de energiestanden. Ook kan met deze firmware naar radio via een geluidsinstallatie geluisterd worden zonder dat verplicht het televisietoestel ingeschakeld dient te zijn.

Horizon mediabox binnenkort ook bij ZiggoLiberty Global levert op dit moment in Nederland de Horizon mediabox alleen aan UPC-klanten. In de komende maanden wordt de Horizon mediabox ook aan nieuwe Ziggo-klanten geleverd. Bestaande Ziggo-klanten krijgen de vrije keuzemogelijkheid om naar het Horizon-platform over te stappen. De integratie van UPC en Ziggo in het nieuwe fusiebedrijf Ziggo vindt op klantniveau naar verwachting in april plaats.