Nadat eerst torrentsite Yhe Pirate Bay de pijlen van Stichting BREIN op zich kreeg gericht, is het nu de beurt aan Popcorn Time. In de afgelopen weken haalde men zes Nederlandse sites uit de lucht. Dat meldt Nu.nl.
Op de zes in Nederland gehoste internetsites waaronder popcorntime.nl, popcorn-time.eu en popcorntimefilms.nl werd het illegale streamingprogramma Popcorn Time aangeboden. Op de internetsites is een korte melding te lezen waarom Stichting Brein de sites uit de lucht heeft gehaald. Het lijkt een achterhoedegevecht van de belangenbehartiger van auteurs- en contentrechten te zijn. De acties tegen de zes internetsites zorgt er niet voor dat gebruikers van Popcorn Time ook maar enige vorm van hinder bij gebruik van de streamingdienst merkt. De beheerders van de websites hebben volgen BREIN wel een probleem. Om herhaling te voorkomen is met hen een schikking inclusief dwangsom getroffen.

Ook downloadverbod in Nederland

Nederland kent al langere tijd een verbod op het uploaden en dus feitelijk via internet verspreiden van auteursrechtelijk beschermd content. Sinds april is ook het downloaden strafbaar gesteld. Stichting BREIN maakte vorig jaar bekend dat men geen prioriteit aan de opsporing van downloaders stelt.