Ziggo-eigenaar Liberty Global neemt definitief een belang in het Belgische productiehuis De Vijver Media. Hierdoor krijgt het Britse bedrijf medezeggenschap in de Vlaamse zenders VIER en VIJF.
In BelgiŽ is Liberty Global meerderheidsbelang in het kabelbedrijf Telenet. Liberty Global en De Vijver Media waren het al eerder met elkaar over de aandelentransactie eens geworden. Nadat de Europese Commissie nu groen licht hiervoor heeft gegeven, kan de voorgenomen samenwerking nu daadwerkelijk tot stand komen. Liberty Global heeft wel enkele toezeggingen moeten doen. Zo moet De Vijver Media de tv-zenders VIER en VIJF op een eerlijke en redelijke manier door andere tv-aanbieders voor distributie aanbieden. Ook moeten aanbieders toegang tot beide tv-zenders blijven behouden.

Liberty Global neemt belang Sanoma Belgium overLiberty Global neemt in De Vijver Media het belang van Sanoma Belgium over. De overige aandeelhouders Waterman & Waterman en krantengroep Corelio blijven in De Vijver Media actief. Na de afhandeling van de aandelentransactie krijgt Liberty Global een belang van vijftig procent in het Belgische productiehuis. Liberty Global investeert voor 32 miljoen in het bedrijf. Daarnaast betaalt het Britse mediabedrijf 26 miljoen euro voor het aandelenpakket.