TV Vlaanderen breidt op 3 maart het zenderaanbod met de HD-zenders VIER HD en 2BE HD uit. Dat heeft eigenaar M7 Group S.A aan Totaal TV bevestigd.
Beide zenders waren al langere tijd in SD-kwaliteit via de Astra1-satelliet bij TV Vlaanderen te bekijken. Vanaf 3 maart zijn de twee zenders in HD-kwaliteit via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost te bekijken. Omdat alle TV Vlaanderen-abonnees over een HD-satellietontvanger beschikken, zijn beide zenders door alle klanten te bekijken. Het totaal aanbod van Vlaamse HD-zenders bij TV Vlaanderen op vijf. Naast VIER HD en 2BE HD worden ook En HD, Canvas HD en VTM HD via de Astra3-satelliet uitgezonden. De uitzendfrequentie van de twee nieuwe HD-zenders is 11.856 GHz V 27500 2/3 DVB-S2 8PSK. TV Vlaanderen brengt een nieuwe fastscanzenderlijst uit waarin de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Vlaamse zenders niet in NederlandDe toevoeging van de twee nieuwe HD-zenders is alleen voor Vlaamse abonnees van TV Vlaanderen. Een Nederlander kan officieel geen TV Vlaanderen-abonnement afnemen. Dat heeft vooral met de uitzendrechten van sportevenementen en buitenlandse films en series te maken. Uitzendrechten die Vlaamse zenders hiervoor in bezit hebben, zijn door uitzendrechtenbezitters vaak ook aan Nederlandse zenders verkocht. Hierdoor moet een tv-zender zijn uiterste best doen om ontvangst buiten de landgrenzen te voorkomen. In distributieovereenkomsten met aanbieders wordt dan ook geist dat er geen abonnementen buiten het eigen land verkocht mogen worden.