De Nederlandse publieke omroep (NPO) maakte vorig jaar bekend dat bij meer tv-programma’s de interactieve tv-dienst HbbTV gebruikt gaat worden. Dit is nu ook bij Wie is de mol? het geval.
Via HbbTV wil de NPO extra content en informatie bij uitgezonden tv-programma’s aan kijkers leveren. De NPO test op dit moment met een beperkt testpanel extra diensten die in de toekomst mogelijk worden gebruikt. Bij HbbTV wordt interactiviteit via het internet gekoppeld aan lineaire broadcast-uitzendplatformen als kabel, Digitenne en satelliet. Om HbbTV te gebruiken, is geschikte apparatuur nodig. In de meeste nieuwe televisiemodellen wordt HbbTV standaard geleverd. Ook zijn er steeds meer tv-decoders met HbbTV ondersteuning verkrijgbaar. Naast geschikte apparatuur dient de aanbieder het HbbTV-signaal door te geven. In Nederland is dat onder meer bij kleinere kabelbedrijven, UPC, Digitenne en CanalDigitaal het geval.

Moltalk via HbbTV op televisie te bekijkenPublieke omroep AVROTROS is bij het veel bekeken tv-programma Wie is de mol? begonnen om op internet uitgezonden extra content in de vorm van Moltalk na de lineaire tv-uitzending via de rode HbbTV-knop op het televisietoestel aan te leveren. Niet alle HbbTV geschikte televisies krijgen de Moltalk-pop up in het HbbTV beginscherm. In ieder geval is dit wel bij Samsung-televisies vanaf 2013 het geval. Sommige andere nieuwe diensten waarmee de NPO via HbbTV experimenteert – zoals 3FM visual radio en NPO Plus – zijn alleen beschikbaar op televisietoestellen met DRM-ondersteuning.