Het VARA-consumentenprogramma Kassa besteedt zaterdag 28 februari aandacht aan de ontvangstproblemen van regionale omroepen die honderden Ziggo-klanten zeggen te hebben.
Ziggo is bezig met een harmonisatieproces van het kabelnetwerk. Hierbij wordt het eigen netwerk met dat van UPC gekoppeld. Beide kabelbedrijven gaan in april samen onder de merknaam Ziggo verder. Om in de toekomst het zender- en productaanbod gelijk te kunnen trekken, is deze koppeling van netwerken nodig. Omdat Ziggo meer vooral HD zenders gaat aanbieden, neemt het kabelbedrijf nieuwe frequenties voor de doorgifte van digitale tv-zenders in gebruik. Deze frequenties worden in de ether voor andere doeleinden waaronder 4G/LTE en Digitenne gebruikt. Reden voor Ziggo om deze frequenties voor het harmonisatieproces niet voor de doorgifte van digitale tv te gebruiken.

Slechte coaxkabels belangrijkste oorzaakKijkers hebben bij regionale omroepen geklaagd over slechte ontvangst van hun tv-zenders. Vooral RTV Utrecht en RTV West melden dat ze honderden klachten over slechte ontvangst hebben ontvangen. Ziggo verklaarde eerder aan Totaal TV dat klanten ook bij hen over de tv-storing aan de bel hebben getrokken. Het gaat volgens het kabelbedrijf over enkele tientallen klachten. Ziggo zegt alles te doen om de storing bij individuele klanten te verhelpen. Er wordt gratis een nieuwe Kabelkeur-coaxkabel gestuurd. Als dit niet helpt, stuurt het kabelbedrijf een monteur langs.

Honderden klachten over Ziggo bij VARA KassaOok het VARA-consumentenprogramma Kassa bereikte honderden klachten van Ziggo-klanten. Klanten kunnen na de nieuwe zenderindeling die het gevolg van het harmonisatieproces is bepaalde zenders waaronder regionale omroepen niet meer goed ontvangen.
VARA Kassa wordt zaterdag 28 februari om 19.05 uur op NPO 1 uitgezonden.