Journaliste Margriet van der Linden is de mol en 3,4 miljoen Nederlanders volgden de onthulling tijdens de finale van het AVROTROS-programma Wie is de mol? Dat heeft Stichting Kijkonderzoek bekendgemaakt.
Het is de best bekeken aflevering van Wie is de mol? ooit. De finale van vorig jaar met actrice Susan Visser als de mol wist 3,1 miljoen mensen aan het televisiescherm te kluisteren. Het was dit jaar voor de eerste keer dat het tv-programma met een live-uitzending werd afgesloten. Voor het AVROTROS-gebouw VondelCS in het Amsterdamse Vondelpark volgenden duizenden fans de ontknoping via grote televisieschermen. Een heuse balkonscène waarbij mol Margriet van der Linden aan het publiek werd voorgesteld, sloot het seizoen van het tv-programma af.

De mol verslaat RTL verkiezingsdebat met gemakHet hoge aantal kijkers van Wie is de mol? zorgden ervoor dat het RTL Verkiezingsdebat werd ondergesneeuwd. Uiteindelijk keken gemiddeld 816.000 kijkers naar de beloften van de vijf grootste partijen van Nederland. PVV-leider Geert Wilders had zich vooraf met griep voor het debat afgemeld.