RTL Nederland heeft een goed jaar achter de rug. Vooral de digitale online activiteiten van het mediabedrijf lieten een sterke groei zien. RTL Nederland-baas Bert Habets zegt trots te zijn.
Voor RTL Nederland was 2014 een jubileumjaar. Het mediabedrijf was 25 jaar in het Nederlandse medialandschap actief. Ondanks de grote mondiale sportevenementen WK voetbal en Olympische Spelen die door publieke omroep NOS werden uitgezonden werden de RTL-zenders goed bekeken. Maar Bert Habets is vooral in zijn nopjes over de digitale activiteiten van RTL Nederland: "Onze digitale activiteiten lieten een sterke groei zien en dat heeft geresulteerd in een toename van de online display en video inkomsten." De omzet steeg hierdoor met twee procent naar 457 miljoen euro. Onder de streep bleef er een winst van 103 miljoen euro over. Een jaar eerder boekte RTL Nederland gelijk winstbedrag.

RTL XL en Videoland digitale handvaten RTL NederlandDe digitale activiteiten van RTL Nederland bestaan onder meer uit RTL XL en Videoland. "We hebben met succes een kentering teweeg gebracht in onze live entertainment activiteiten en gekapitaliseerd op onze doorlopende investeringen in film. Daarnaast hebben we onze VOD-activiteiten uitgebouwd met de lancering van Videoland.com en ons Ventures portfolio versterkt. Dit alles is het resultaat van teamwork, ondernemerschap en flexibiliteit", aldus Habets.