UPC-klanten kunnen de zenders uit het digitale instapabonnement Starter slechts tijdelijk ongecodeerd ontvangen. Dat bevestigt een woordvoerder van het kabelbedrijf aan Totaal TV.


Zenders uit het Starter-abonnement worden gedurende het harmonisatieproces ongecodeerd aangeboden. Bij de harmonisatie worden de kabelnetwerken van UPC en Ziggo aan elkaar gekoppeld. Dit is nodig omdat eigenaar Liberty Global heeft besloten om beide kabelbedrijven samen te voegen en onder de merknaam Ziggo verder te laten gaan.
Ziggo en UPC bieden zenders tijdelijk ongecodeerd aan

Net al bij Ziggo het geval is, geeft UPC het hele digitale instapabonnement inclusief HD-zenders tijdelijk ongecodeerd door. Deze situatie wijzigt uiterlijk op 1 april. Ziggo verwacht dat de harmonisatie op 19 maart is afgerond. Op 1 april voeren Ziggo en UPC wijzigingen aan het zenderaanbod door. Het zenderaanbod wordt dan grotendeels op elkaar afgestemd. Wel blijven er voorlopig nog verschillen in het zenderaanbod. Dit komt hoofdzakelijk door eerder afgesloten distributieovereenkomsten met contentaanbieders. UPC en Ziggo gaan vanaf 1 april alleen de zenders uit het digitale basispakket ongecodeerd aanbieden. De overige zenders uit het Ziggo TV Standaard- en het UPC Starter-abonnement worden dan weer gecodeerd uitgezonden.