Gay lifestyle zender OUTtv gaat verder op de internationale tour. Na Nederland, BelgiŽ en Zweden betreedt de zender de Duitse markt, te beginnen in de regio Keulen bij NetCologne.

OUTtv is een niche zender die in Nederland via de meeste kabel en iptv aanbieders in het aanvullend pakket uitzendt, of als gay lifestyle pakket is te abonneren. OUTtv zetelt in Utrecht op dezelfde locatie als RTV Utrecht. Voor verspreiding van het signaal naar het buitenland nam de zender onlangs ook al de Hispasat in gebruik.

Duitsland belangrijke tv-markt
OUTtv is bij Netcologne, het glasvezelnetwerk in de regio Keulen en omgeving te zien in een aanvullend pakket. De zender krijgt daarmee inkomsten uit de doorgifte in tegenstelling tot de eerdere voorganger Timm TV, die zich op een vergelijkbare doelgroep richtte. De Duitse tv markt is groot, maar die zender zond ongecodeerd uit via de Astra satelliet en ging al vrij snel kopje onder door veel te hoge distributiekosten en tegenvallende reclame-inkomsten. Een ander Duits doelgroepkanaal, Deutsches Anleger TV is om die reden nu ook failliet. OUTtv gaat in Duitsland vooral Engelstalige shows uitzenden die de zender in haar portfolio heeft. De voor Nederland geproduceerde serie Buitengewoon Chiel die nu op de zender loopt, hoort daar vooralsnog niet bij.