Er gaat de komende maanden veel veranderen in de programmering van jongerenzender NPO 3FM. Diverse bekende djís verlaten de radiozender waardoor er van een kleine leegloop sprake is.
Coen Swijnenberg en Sander Lantinga maakten enkele weken geleden de overstap van de Coen en Sander show naar commerciŽle zender 538 bekend. Deze week volgde het bericht dat Gerard Ekdom na de zomer de overstap naar NPO Radio 2 maakt. Door het verdwijnen van Coen Swijnenberg en Gerard Ekdom zijn ook twee belangrijke steunpilaren van het jaarlijkse radiospektakel 3FM Serious Request hiervoor niet meer beschikbaar. Het is nog onbekend wie de vervangers van deze voor de radiozender belangrijke djís zijn.

Ook DJ TiŽsto verkast naar andere radiozenderDe leegloop bij NPO 3FM is hiermee nog niet voorbij. Ook Tijs Verwest Ė beter bekend als DJ TiŽsto Ė maakte dit weekend in het eigen programma het vertrek bij de radiozender bekend. Volgende week is zijn laatste uitzending op NPO 3FM te beluisteren. Zijn programma TiŽsto's Club Life maakt een overstap naar een andere zender. Welke radiozender dit is, wilde TiŽsto nog niet verklappen. Hij stapte in 2011 van 538 naar 3FM over. 538 en SLAM!FM lijken de belangrijkste kandidaten voor de verdere radiotoekomst van DJ TiŽsto.