Daags voor het geplande afschakelen van de grootste Franse publieke tv-zender bij Ziggo doen de actievoerders voor het behoud ervan een ultieme poging via De wereld draait door.

De actiegroep voor het behoud van France 2 op de kabelnetten van Ziggo doet een ultieme poging om via DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk om de zender op de kabel te houden. Matthijs van Nieuwkerk kreeg de oproep daags voor het stoppen van de doorgifte in zijn uitzending aandacht te schenken aan het verdwijnen van de Franse zenders. Van Nieuwkerk is volgens de actievoerders ook liefhebber van France cultuur.

Ziggo lijkt onverbiddelijk met schrappen France 2 en Rai 1
Vanaf woensdag haalt Ziggo France 2 en de Italiaanse zender Rai Uno van de kabel. De argumenten van Ziggo zijn de komst van veel nieuwe zenders en de (nieuwe) alternatieven Mediaset Italia en TV5 Monde Europe. Van Mediaset Italia, dat al bij KPN, UPC en Delta Zeeland te zien is, vinden veel kijkers de kwaliteit zowel inhoudelijk als technisch matig en dit kanaal wordt als Berlusconi-propagandakanaal betiteld. TV5 Monde Europe biedt bij een deel van de programmering Nederlandse ondertiteling, maar het overgrote deel van de programma's is afkomstig uit Canada, Zwitserland en Afrikaanse landen. Enkele programma's van France 2 (en -3) worden wel vertoond op TV5 Monde, maar dit is altijd (soms een hele week) vertraagd of ingekort. France 2 is in Nederland (samen met zenders als France 3, Tele Monte Carlo, TV5 Monde France-Belgique en ondermeer France 5 ook ongecodeerd te ontvangen via de satelliet Eutelsat 5 graden oost met schotels vanaf 35 cm (zuiden) tot 60 cm doorsnede (noorden). De France 2 Ziggo actiepagina op facebook meldt tegen de 6000 handtekeningen.