Max Verhoeven van Nederland Kiest Zelf heeft binnen 24 uur zelf de stekker uit de Facebook-actie tegen storingen bij kabelbedrijf Ziggo getrokken. Dat actie had voornamelijk een commerciŽle inslag.
De Facebook-actie werd vrijdag 10 april met een persbericht onder aandacht van landelijke media gebracht. Initiatiefnemer Max Verhoeven was hierdoor onder meer op de commerciŽle nieuwszender BNR Nieuwsradio te beluisteren. Wat hij bij in het persbericht, op de Facebook-actiepagina en in het radio-interview vergat te vermelden, is dat de actie tegen Ziggo vooral een commerciŽle achtergrond heeft. Aan Totaal TV bevestigde Verhoeven volmondig dat het hem bij deze en voorgaande acties vooral om de verdiensten aan verkoop van tv-abonnementen ging.

Vervolg van Twente Kiest ZelfNederland Kiest Zelf is een vervolg van de lokale actie in Overijssel in het Cogas gebied. Na het aflopen van de overeenkomst tussen Cogas en Ziggo werden abonnees verplicht van Ziggo naar Caiway voor kabeldiensten over te stappen. Twente Kiest Zelf bood deelnemers een alternatief aanbod van DSL- en glasvezelaanbieders. Ook aan deze overeenkomsten werd verdiend. Iets dat overigens in de deelnemersvoorwaarden was vermeld.

Stekker binnen 24 uur uit Ziggo storingsactieInitiatiefnemer Max Verhoeven heeft naar nu blijkt zelf binnen 24 uur de Facebook-actie die gericht was op storingen bij kabelbedrijf Ziggo stopgezet. Rond middernacht stond de teller op slechts 42 likes. Zaterdagmorgen was de Facebook-actie niet meer bereikbaar. Eerder had Verhoeven wel een toevoeging bij de actie geplaatst dat deelnemers mogelijk aanbiedingen van alternatieve aanbieders zouden ontvangen. Maar wederom werd niet kenbaar gemaakt dat de actie een commercieel karakter had.