Netflix heeft de algemene voorwaarden aangepast waardoor het abonnees met een VPN-verbinding kan bannen die het content van een andere regio bekijken.
De online videodienst lijkt hiermee rechtenbezitters gerust te willen stellen. Deze dringen al enige tijd aan om het gebruik van VPN aan banden te leggen. Netflix koopt uitzendrechten van films en series per regio en andere gevallen zelfs per land. Hierdoor verschilt het aanbod van Netflix in de landen waarin de videodienst actief is. Netflix-abonnees kunnen met hetzelfde account wel in alle Netflix-portals inloggen. Hierbij wordt wel gebruikt van de geo-block-techniek gemaakt. Als geen IP-adres van het betreffende land gebruikt, kan men niet naar het voor die regio beschikbare content kijken.

Met VPN wel kijken via Amerikaanse Netflix

Vooral het Amerikaanse Netflix-aanbod bij Nederlanders geliefd. Het aantal beschikbare titels is groter dan in Nederland. Men mist alleen de Nederlandse ondertitels. Om via het Amerikaanse Netflix te kijken, dient in Nederland een VPN-verbinding te worden gebruikt. Hierbij wordt het afspeelapparaat via een Amerikaans IP-adres een Netflix gekoppeld. Netflix heeft nu de juridische mogelijkheid in de algemene voorwaarden gecreŽerd om abonnees die VPN gebruiken te bannen. Het is nog maar de vraag of dit in de toekomst gaat gebeuren. Netflix verliest namelijk omzet als men een abonnee van de videodienst bant. Dit abonnement kan namelijk per maand opgezegd worden.