Ziggo heeft maandag de eerste helft van de dag wat capaciteitsproblemen met de website gehad. Deze ontstonden door de grote toeloop van met name nieuwsgierige UPC abonnees.

De homepage van Ziggo is maandag ook de thuisbasis geworden voor de UPC abonnees. Dat leidde vooral in de ochtend tot de nodige capaciteitsproblemen. Het kabelbedrijf heeft in totaal nu 4,3 miljoen klanten en het nieuws over de nieuwe Ziggo-diensten op de voormalige UPC-netwerken zorgde voor een groot aantal bezoekers. Ziggo heeft op het einde van de ochtend de capaciteitsproblemen opgelost. Wel wordt nog aan de website gewerkt.

Info uit UPC gebied nog onvolledig
De komende dagen werkt Ziggo hard aan het volledig maken van alle informatie die ook de voormalige UPC gebieden betreft en nu eventueel nog ontbreekt. Zo is het analoge zenderoverzicht uit diverse voormalige UPC gebieden nog niet te raadplegen. Het digitaal Arabisch pluspakket (UPC gebieden kanaal 780 t/m 784) ontbreekt tevens in de overzichten en bijzonder opvallend is het tv-scherm waarin nog altijd France 2 wordt gepresenteerd.