Analisten zien in de aankoop van KPN-dochteronderneming Base door Telenet een veranderde strategie van het Britse bedrijf Liberty Global die ook gevolgen voor de Nederlandse markt kan hebben.
Telenet is net als het Nederlandse Ziggo eigendom van Liberty Global. Dit bedrijf had tot vandaag geen interesse in een eigen mobiel netwerk. Ziggo levert wel en ook succesvol mobiele diensten, maar gebruikt hiervoor het netwerk van Vodafone. De situatie lijkt door de koop van Base veranderd. Analisten denken dat Liberty Global nu ook in Nederland de mogelijkheden bekijkt om eigen mobiele diensten te gaan leveren. De kansen hiertoe bestaan omdat de Nederlandse tak van T-Mobile al enige tijd in de etalage staat.

Strijd tussen Ziggo en KPN op alle fronten

Analist Tim Poulus van Telecompaper stelt tegen RTL Nieuws dat de koop van T-Mobile niet ondenkbaar is: "Liberty Global is van gedachten veranderd. Tot nu toe maakten ze gebruik van andermans mobiele netwerken. Voor het eerst kopen ze nu zelf een mobiel netwerk. T-Mobile is ongetwijfeld onderdeel van discussie." Poulus vindt in Jos Versteeg van Theodoor Gilissen een medestander. "KPN is de enige speler die een sterk vast en mobiel netwerk heeft. Ik kan me voorstellen dat je als je alleen een vast netwerk hebt dat je ook op zoek bent naar een mobiel netwerk en dan is Deutsche Telekom (T-Mobile) een uitstekende kandidaat", aldus Versteeg.