De komst van nieuwe zenders en enkele zenderwijzigingen zorgen ervoor dat CanalDigitaal en TV Vlaanderen nieuwe fastscanzenderlijsten hebben uitgebracht. Deze zijn nu via de Astra1- en Astra3-satelliet beschikbaar.
De komt van onder meer Nautical HD, Reality Kings TV en frequentie- en satellietwijzigingen van onder andere Travel Channel HD en Brazzers TV Europe noodzaken de aanpassing van de fastscanzenderlijsten. Ook is het aanbod van ongecodeerd te ontvangen zenders aangepast. Zo is de nieuwe Britse film- en serie-zender Spike TV in de zenderlijst opgenomen.

Geforceerde update fastscanzenderlijst

Bij HD-satellietontvangers die door CanalDigitaal- en TV Vlaanderen-eigenaar M7 Group op de markt zijn gebracht – en ook aan klanten van deze aanbieders in bruikleen worden geleverd – wordt de nieuwe zenderlijst geforceerd automatisch ingeladen. Bij HD-ontvangers die over een automatische fastscanfunctie beschikken, wordt de nieuwe zenderlijst ook bij het aanschakelen van de ontvanger ingeschakeld. In alle andere gevallen dient de nieuwe zenderlijst handmatig geïnstalleerd te worden.