HBO pakt na Netflix als tweede Amerikaanse streamingdienst het gebruik van VPN aan. Via VPN wordt de geoblokkade omzeilt. Bij HBO doet zich dat probleem bij de nieuwe dienst HBO Now voor.
HBO Now is sinds kort alleen in Amerika als zelfstandige online streamingdienst verkrijgbaar. HBO is niet blij met gebruikers buiten Amerika die een abonnement op HBO GO afnemen. Om van de online dienst gebruik te maken moeten deze abonnees de geoblokkade omzeilen omdat een Amerikaans IP-adres noodzakelijk is. HBO gaat net als Netflix abonnees bannen die via een VPN-verbinding gebruik van de online videodienst willen maken.

HBO legt bewijslast bij abonnee

HBO Now-abonnees die met een VPN inloggen krijgen een email waarin HBO met afsluiting van het account dreigt. Zij krijgen wel de zelf de kans om bij HBO aan te tonen dat de tv-dienst vanuit Amerika gebruikt. Kan men dit niet wordt het account afgesloten en krijgt men het betaalde abonnementsgeld niet terug. HBO Now is vergelijkbaar met HBO GO dat in Nederland bij veel aanbieders zonder meerkosten onderdeel van het tv-abonnement uitmaakt. HBO denkt in Amerika met HBO Now de OTT-strijd met Netflix succesvol aan te kunnen gaan.