Als het aan de Vereniging voor CommerciŽle radio ligt, is het in 2023 gedaan met FM Radio. Noorwegen stopt er al in 2017 geheel mee. Nederland en BelgiŽ omarmen DAB+ nog maar beperkt.

Net zoals bij televisie analoog uiteindelijk helemaal moet verdwijnen, geldt dit ook voor de radio. Dat is althans de bedoeling. DAB+ moet overal in Europa op termijn FM-radio vervangen. In Noorwegen gebeurt dit als eerste ter wereld in 2017. Noorwegen is al sinds 1995 bezig met DAB en DAB+. FM radio is in dit bergachtige land altijd al zeer storingsgevoelig geweest. In landen als Nederland en zeker BelgiŽ lijkt FM radio nog veel langer te blijven.

CommerciŽle zenders omarmen DAB+
De Vereniging voor commerciŽle Radio (VCR) heeft tegenover Business Nieuws Radio wel de verwachting uitgesproken dat FM Radio na 2023 stopt. De VCR ziet daarin vooral voordelen, zoals het aanbieden van de diverse themakanalen. De consument is in Nederland ondanks dat vooralsnog vrij aarzelend bij de acceptatie van DAB+. Dat komt door het enorme aantal FM-radio's en de vrijwel altijd goede ontvangst van alle grote zenders op FM. In BelgiŽ is DAB radio zelfs maar amper een thema. Het aangeboden zenderpakket is nog altijd beperkt evenals het ontvangstbereik. Ruim tachtig procent van het radioluisteren wordt daar nog via de FM-band gedaan.