Maandag 27 april is het Koningsdag. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen Amalia bezoeken dit jaar Dordrecht. De NOS en RTV Rijnmond doen uitgebreid verslag.

Vanuit Dordrecht is het live verslag Koningsdag, maandag 27 april, vanaf 10.45 uur te zien bij de NOS op NPO 1, gepresenteerd door Astrid Kersseboom en de hoogtepunten om 19.00 uur. Radio Rijnmond doet tussen 9.00 en 17.00 uur rechtstreeks verslag van alle Koningsdagactiviteiten in Dordrecht en omgeving. Op de eerste Koningsdag in nieuwe stijl verzorgt NPO Radio 1 tevens van 09.00 tot 16.30 uur een feestelijke uitzending.

Koningsdagconcert op NPO 2

Sinds 1985 vindt jaarlijks het Koninginnedagconcert plaats, een traditie die vorig jaar is overgenomen door koning Willem-Alexander. Maandag vindt het tweede Koningsdagconcert plaats in het Energiehuis in Dordrecht.

Bij het Koningsdagconcert is koning Willem-Alexander zelf ook aanwezig, samen met koningin Maxima, prinses Beatrix en andere leden van de koninklijke familie. De NTR zendt het concert live uit op NPO 2 vanaf 20.30 uur.