Het eerste seizoen van de populaire Amerikaanse serie The X-Files is via Netflix te bekijken. Wie met VPN inlogt bij het Amerikaanse Netflix-portaal kan de afleveringen in HD-kwaliteit bekijken.
Kijkt men via het Nederlandse Netflix dan zijn dezelfde afleveringen alleen in SD te zien. Het is voor het eerst dat de eerste dertien afleveringen van de serie in HD-kwaliteit te bekijken zijn. Netflix biedt alleen het eerste seizoen van The X-Files aan. TV-zender FOX maakte onlangs de terugkeer van de serie bekend en maakt nieuwe afleveringen.

Netflix wil gebruik van VPN aanpakken

Netflix wil het gebruik door klanten van VPN-verbindingen aanpakken. Hierbij wort gesimuleerd dat een klant een internetverbinding van een bepaald land gebruikt. Op deze manier kan men zich toegang verschaffen tot content waarvoor Netflix voor landen de uitzendrechten niet van bezit. Vooral Sony Pictures heeft de Amerikaanse videodienst gemaand tegen VPN-gebruik op te treden. Het is daarom verwonderlijk dat Netflix dit gebruik zelf in de hand werkt door The X-Files alleen in Amerika in HD aan te bieden.