Liberty Global de eigenaar van het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo heeft de koers gewijzigd en gaat zich steeds meer profileren op de markt van mobiele diensten.
Niet alleen met draadloze wifi-diensten. Ondanks dat Liberty Global eerder stellig was om geen zelfstandige telecomdiensten aan te gaan bieden, lijkt de koers nu veranderd te zijn. Onlangs kocht het Belgische kabelbedrijf Telenet waarvan Liberty Global meerderheidsaandeelhouder is telecomaanbieder Base van KPN. Dit keer gaat UPC Cablecom in heel Zwitserland mobiele telecomdiensten aanbieden. Het past in de nieuwe strategie van het Britse mediabedrijf om alle diensten zowel binnen als buiten het eigen huis te kunnen gebruiken.

Ziggo biedt in Nederland ook mobiele diensten aanIn Nederland biedt Liberty Global via het kabelbedrijf Ziggo ook mobiele telecomdiensten aan. UPC ging onlangs in Ziggo op maar de mobiele diensten van Ziggo en UPC zijn nog niet gelijk getrokken. Ook biedt Ziggo niet zelfstandig mobiele telecomdiensten aan. Deze diensten worden via het Vodafone netwerk aangeboden. Analisten achten het goed denkbaar dat Ziggo op termijn probeert de Nederlandse tak van T-Mobile in te lijven. T-Mobile Nederland is door moederbedrijf Deutsche Telekom al enige tijd geleden in de etalage gezet