Het aantal Nederlanders dat via Digitenne naar tv kijkt, blijft afnemen. Het exacte aantal Digitenne-abonnees is echter niet bekend omdat eigenaar KPN dit een verzamelpost in de kwartaalcijfers opneemt.
Digitenne valt onder de noemer ‘overigen’ in het overzicht van tv-klanten bij KPN. Naast Digitenne worden ook abonnementen voor losse analoge en digitale tv-diensten bij enkele eerder overgenomen glasvezelserviceproviders onder de verzamelpost ‘overigen’ geschaard. Naar verwachting gaat het om enkele tienduizenden abonnees deze diensten afnemen. Het aantal abonnees onder de noemer ‘overigen’ daalde in het eerste kwartaal van 2015 van 480.000 naar 454.000. Dit wil overigens niet zeggen dat KPN deze klanten kwijt is. Veel klanten met Digitenne ruilen dit abonnement voor Interactieve TV bij dezelfde aanbieder in.

Digitenne verliest achttien procent klantenHet verlies van klanten blijft ook in 2015 voor Digitenne aanhouden. In een jaar tijd verloor Digitenne achttien procent van het klantenbestand. Aan het einde van het eerste kwartaal 2014 rapporteerde KPN nog 556.000 klanten in de verzamelpost ‘overigen’. Precies een jaar later zijn dit er nog 454.000. Desondanks groeit het aantal tv-klanten bij KPN nog steeds. In totaal heeft KPN op dit moment ruim 2,1 miljoen tv-klanten.