Uit de aankomende zenderwijziging bij KPN blijkt dat het aanbod deels op Ziggo afgestemd wordt. KPN wijzigt op 1 juli het zenderaanbod. Ziggo deed dit drie maanden eerder op 1 april.
KPN en Ziggo zijn de twee grootste aanbieders van Nederland. Daarnaast biedt KPN via het de dienstaanbieder KPN Wholesale tv- en radiodiensten aan veel serviceproviders die via DSL en glasvezel een tv-aanbod aan klanten aanbieden. KPN trekt daarbij het zenderaanbod van Interactieve TV meer gelijk aan het aan aanbod dat via KPN Wholesale aan andere aanbieders wordt geleverd.

Sky Türk verhuist naar basispakket KPNHet afstemmen op elkaars aanbod werd bij Ziggo op 1 april al zichtbaar. Zenders als 2M, Mediaset Italia, RTV-7 en Meiden van Holland – die al langere tijd door KPN werden aangeboden – werden aan het zenderaanbod van Ziggo toegevoegd. Overigens waren RTV-7 en Meiden van Holland ook al bij UPC in het aanbod opgenomen. Ziggo en UPC zijn op 13 april samen onder de merknaam Ziggo verder gegaan. KPN doet op 1 juli het hetzelfde door Sky Türk vanuit het aanvullende Pluspakket naar het basispakket te verplaatsen. Eurostar volgt de omgekeerde weg naar het Pluspakket. Sky Türk was één van de nieuwe zenders die Ziggo op 1 april aan toevoegde. Bij Ziggo is deze Turkse publieke zender ook in het basispakket beschikbaar. Voor nieuwe Ziggo-klanten geldt de nieuwe pakketstructuur en is deze zender in het Start-abonnement opgenomen.