De NBC Universal-zenders 13TH Street, Syfy en E! Entertainment verdwijnen op 1 juni zoals de situatie nu is definitief in delen van het verzorgingsgebied van Ziggo uit het zenderaanbod. Dat bevestigt NBC Universal aan Totaal TV.
De drie NBC Universal-zenders verdwijnen voor Ziggo-klanten die diensten in het voormalig UPC-verzorgingsgebied afnemen. In het voormalig Ziggo-verzorgingsgebied blijven 13TH Street, Syfy en E! Entertainment wel in het zenderaanbod. Door het mislukken van de onderhandelingen over een nieuwe distributieovereenkomst voor het gehele Ziggo-verzorgingsgebied ontstaat de vreemde situatie dat een deel van deel van de Ziggo-klanten wel naar de NBC Universal-zenders kunnen kijken en een ander deel van de klanten van hetzelfde kabelbedrijf niet.

Onderhandeling NBC Universal-zenders worden hard gespeeldHet lijkt erop dat Ziggo-klanten in het voormalig UPC-gebied de dupe worden van een onderhandelingsspel dat door NBC Universal en Ziggo-eigenaar Liberty Global hard wordt gespeeld. Waar NBC Universal in de afgelopen maanden stelde dat de onderhandelingen over een nieuwe distributieovereenkomst voor doorgifte bij Ziggo nog lopende waren, meldde UPC en later na de fusie Ziggo dat de onderhandelingen al afgerond waren. Het is daarom veelzeggend dat Eileen Morrison vandaag aan Totaal TV heeft bevestigd dat de onderhandelingen mislukt zijn. Het gevolg is dat 13TH Street, Syfy en E! Entertainment voor voormalig UPC-klanten op 1 juni uit het zenderaanbod geschrapt worden. NBC Universal geeft aan dat de doorgiftevergoeding voor de zenders het struikelblok is.

KPN en CanalDigitaal alternatiefEileen Morrison stelt dat NBC Universal teleurgesteld over de uitkomst van de onderhandelingen is. "We begrijpen dat de beslissing om met onderhandeling te stoppen teleurstellend voor veel (voormalig) UPC-klanten. We verontschuldigen ons voor de impact dat dit heeft voor veel trouwe kijkers. Vanaf 1 juni kan men in het (voormalig) UPC-verzorgingsgebied 13TH Street, Syfy en E! Entertainment blijven bekijken bij KPN. 13TH Street en Syfy zijn ook via CanalDigitaal te ontvangen”, aldus Morrison. NBC Universal hoopt dat Ziggo/Liberty Global op de beslissing om de zenders in het voormalig UPC-gebied niet meer aan te bieden terugkomt.

NBC Universal taaie onderhandelingspartnerNBC Universal staat echter bekend om een bedrijf dat onderhandelingen hard speelt. Al eerder verdwenen 13TH Street en Syfy tijdelijk uit het zenderaanbod van CanalDigitaal. Mogelijk dat de huidige aankondiging van NBC Universal dat de zenders op 1 juni verdwijnen onderdeel van de onderhandelingstactiek is om de zenders mogelijk na een korte onderbreking weer in het zenderaanbod voor Ziggo-klanten in het voormalige UPC-gebied te laten terugkeren.