Nederland is een tv-zender rijker. BBC First begon vandaag – zaterdag 16 mei – om 16.30 uur met de officiële programmering. De zender is vooralsnog alleen bij KPN en KPN Wholesale te bekijken.
BBC Worldwide – de commerciële tak van de Britse publieke omroep BBC – gaat BBC First ook in België op de markt brengen. Voorlopig is de zender alleen via het Interactieve TV-platform van KPN en KPN Wholesale. Het zou hierbij gaan om een tijdelijke exclusiviteit maar betrokken partijen willen niet inhoudelijk op de gemaakte overeenkomst ingaan. Nederland is het eerste niet Engelstalig land dat BBC First heeft verwelkomt. De zender was tot vandaag alleen in Australië te zien.

BBC First in basispakket KPNOp BBC First zijn alleen maar Britse series te bekijken. Deze zijn van Nederlandse ondertitels voorzien. BBC First maakt betaalzender onderdeel van het basispakket uit en wordt zowel in SD- als HD-kwaliteit aangeboden. Series als The Musketeers, Silent Witness en Wolf Hall zijn mooie voorbeelden van populaire Britse series die straks te zien zijn. "We onderzoeken continu hoe we onze Interactieve TV-klanten kunnen verrassen met nieuwe tv-zenders”, aldus Jaap Postma, directeur Consumentenmarkt KPN. "BBC First is een kwaliteitszender bij uitstek, speciaal voor liefhebbers van al deze prachtige series”.

Terugkijken BBC First onderdeel aanbod KPNDe programma’s van BBC First zijn ook te zien via iTV Online, zowel thuis als buitenshuis en via Programma Gemist tot 7 dagen terug. Deze nieuwe kwaliteitszender is beschikbaar op kanaal 23, in HD op kanaal 731.