Hoofdredacteur Sjuul Paradijs verlaat per direct De Telegraaf. Hij heeft daar een lange carrière achter de rug maar kwam recent in conflict met de directie. Paradijs richtte ook WNL op.

Hoofdredacteur Sjuul Paradijs is per direct opgestapt bij De Telegraaf. Dat heeft de Telegraaf Media Groep (TMG) zondag bekendgemaakt. De overige leden van de hoofdredactie nemen zijn taken nu voorlopig waar. Problemen tussen de redactie en directie hebben een rol gespeeld bij het vertrek van Paradijs na liefst 29 jaar.

Paradijs richtte ook WNL op
Sjuul Paradijs heeft in de lange tijd dat hij werkzaam was bij De Telegraaf zijn stempel op de mediaonderneming gedrukt en deze gemaakt tot wat deze is. Veel energie werd gestopt in de nog nooit geslaagde pogingen met een eigen tv-gids te komen. Wat Paradijs wel lukte was in 2009 het oprichten van de nog altijd bestaande nieuwe publieke omroep WNL. Paradijs was initiatiefnemer, maar in 2013 moesten De Telegraaf en WNL wel op last van het Commissariaat voor de Media bepaalde banden breken wegens mogelijke belangenverstrengeling.