De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2015 is dinsdagavond in Wenen. De grote vraag is of Trijntje Oosterhuis de finale haalt, maar velen twijfelen daar behoorlijk aan.

De laatste repetitie van Trijntje in de Wiener Stadhalle verliep vlekkeloos en de vooraf zeer bekritiseerde en gewaagde jurk wordt vrijwel zeker achterwege gelaten. Desondanks schatten de bookmakers de kansen voor Nederland laag in. Ook het opiniepanel van Eenvandaag was dinsdag somber over het halen van de finale.

AVROTROS ook vanuit Vondel CS
De eerste halve finale is dinsdagavond om 21.00 uur op NPO 1 te bekijken, de tweede halve finale volgt donderdag en de finale is dan op zaterdag 23 mei te bekijken. Ook dit kan bij de NPO, maar ook de Vlaamse, Britse en Duitse televisie zenden dit uit. De AVRO heeft Jan Smit en Cornald Maas als verslaggevers voor de tv-uitzending naar Wenen gestuurd. Daarnaast biedt de AVROTROS volop interactie en het SongfestivalCafé.

BBC haalt Nigella Lawson uit de kast
De finale van zaterdag is naast NPO 1 ook te volgen bij de in Nederland vrijwel overal te ontvangen zenders ARD, VRT 1 en BBC 1. De BBC heeft dit jaar een opmerkelijke gast in de uitzending. Niemand minder dan TV-kok Nigella Lawson, die binnenkort een nieuwe serie krijgt op de BBC, gaat namens de Britten de punten uitdelen.