RTL Nederland heeft de plannen voor de nieuwszender RTL Z onthult. Het nieuwsplatform brengt een brede focus die naast nieuws ook ruimte biedt aan verdieping en entertainment.
RTL Z wordt daarnaast een breaking news zender. Het is voor het eerst dat in Nederland dit soort nieuwszender in het digitaal basispakket beschikbaar komt. Het publieke themakanaal NPO Nieuws is al langere tijd te bekijken maar dit tv-kanaal wordt is bij vrijwel alle aanbieders alleen met een aanvullend tv-abonnement te bekijken.

Specifieke thema’sNaast een brede focus op het nieuws besteedt RTL Z ook aandacht voor speciale thema’s als personal finance, business, innovatie en lifestyle. RTL Nederland richt zich met de nieuwszender op ambitieuze mannen en vrouwen die het maximale uit zichzelf willen halen en ondernemend in het leven staan. RTL Z kijkt vooruit en is optimistisch over kansen, ideeën en zakelijke mogelijkheden. Met programma’s als Toekomstmakers, Bright TV en het techevent Bright Day. Documentaires uit binnen- en buitenland en een dagelijkse Z Talk – onder meer de bekende TED Talks – zorgen volgens RTL Nederland voor inspiratie.

RTL Z altijd en overalRTL Z biedt naast een eigen 24-uurs lineaire tv-zender ook op andere platformen nieuws aan. Hiervoor wordt de internetsite en de mobiele apps vernieuwd. Digitaal staat het nieuws met bijkomende analyses centraal. Op TV is RTL Z kort en bondig in de ochtend en gedurende de dag. In de avond is ruimte voor context, verdieping en vermaak. RTL Z blijft de breaking news zender voor alle zenders van RTL Nederland. Programma’s zijn on demand beschikbaar, online en via de app.

RTL Z vijfde zender van RTL NederlandVanaf 7 september is RTL Z de vijfde open net tv-zender van RTL Nederland dat via het digitale basispakket van tv-aanbieders te zien is. RTL Z komt vanaf het begin in HD-kwaliteit voor aanbieders beschikbaar. In ieder geval Ziggo heeft aangekondigd dat het RTL Z ook daadwerkelijk in HD aan klanten gaan aanbieden.