Results 1 to 2 of 2

Thread: Bijna 200 miljoen kijkers zien Zweden songfestival winnen (filmpje)

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Post Bijna 200 miljoen kijkers zien Zweden songfestival winnen (filmpje)

  De Zweedse zanger MŚns ZelmerlŲw heeft met het liedje Heroes zaterdagavond het Eurovisiesongfestival gewonnen. Bijna 200 miljoen mensen zagen dat Zweden favoriet was. Zweden haalde 365 punten, Rusland 303 punten en ItaliŽ werd derde met 292 punten.


  Zangeres Polina Gagarina vertegenwoordigde Rusland met het vredeslied A Million Voices. Aan het begin van de puntentelling leek het erop dat ItaliŽ zich ook in de strijd zou mengen met het opera-trio Il Volo, maar al snel werd duidelijk dat Rusland en Zweden het met elkaar zouden uitvechten. Een tijdlang ging Rusland aan de leiding. Tegen het eind stond Zweden bovenaan en liep het land steeds verder uit.

  ItaliŽ werd derde. BelgiŽ deed het goed met zanger LoÔc Nottet, die eindigde op de vierde plek. Als vijfde eindigde AustraliŽ.

  De finale van het Eurovisiesongfestival werd gehouden in de Wiener Stadthalle in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Tijdens de eindstrijd traden acts uit 27 landen op. Naast de twintig deelnemers die via de eerste en tweede halve finale doorgingen, waren gastland Oostenrijk en de vijf grote landen (Duitsland, Frankrijk, ItaliŽ, het Verenigd Koninkrijk en Spanje) verzekerd van een plek.

  Getekende poppetjes
  Winnaar ZelmerlŲw voerde bij zijn lied Heroes een show op met getekende poppetjes met wie hij een dansje deed. Hij verscheen na zijn overwinning met de vlag van zijn land op het podium en riep: "We zijn allemaal helden'', verwijzend naar de titel van zijn nummer.  Punten
  Nederland mocht wel punten uitdelen in de finale. Ons land gaf bij monde van zangeres Edsilia Rombley twaalf punten aan BelgiŽ, dat met 217 punten op de vierde plaats eindigde. Ook gaven de Nederlanders tien punten aan Zweden en acht aan AustraliŽ, dat eenmalig als gast mee mocht doen vanwege het 60-jarige jubileum van het songfestival.  Gediskwalificeerd
  De puntentelling kwam tot stand via een combinatie van een telefonische stemming door het publiek en het oordeel van een vakjury van de verschillende landen. Dat proces verliep niet overal even soepel. Zo werden de vakjury's uit Montenegro en MacedoniŽ gediskwalificeerd door de organisatie. Dat gebeurde na overleg met de toezichthouder. Het is nog onduidelijk hoe de juryleden in de fout zijn gegaan. De puntenverdeling van de twee landen is door het besluit volledig gebaseerd op de stemmen van tv-kijkers.

  Decolletť-jurk van Trijntje Oosterhuis
  Het Eurovisiesongfestival werd op de Nederlandse televisie rechtstreeks uitgezonden door AVROTROS. Het festival begon om 21.00 uur. Edsilia Rombley heeft de veelbesproken decolletť-jurk van Trijntje Oosterhuis een tweede leven gegeven. Rombley verscheen zaterdagavond in de zwarte jurk met naveldiep decolletť van ontwerper Tycho Boeker bij het doorgeven van de songfestivalpunten namens Nederland. Rond 00.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag was de uitslag bekend.


  Bijna 200 miljoen kijkers zien Zweden songfestival winnen (filmpje)

  Foto Songfestival.nl

  Twee miljoen Nederlanders
  De finale van het Eurovisie Songfestival heeft zaterdagavond 1.970.000 kijkers getrokken. Dat meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Daarmee was het liedjesfestival op NPO1 koploper in de kijkcijfers. Op nummer twee volgt RTL4's Weet Ik Veel met ruim 1,7 miljoen kijkers. Het NOS Journaal van 20.00 uur trok bijna 1,4 miljoen kijkers en staat daarmee derde in de dagelijkse top 25.

  Trijntje
  Trijntje Oosterhuis slaagde er niet in om namens Nederland de finale te halen. Zangeres Trijntje Oosterhuis was dinsdagavond uitgeschakeld met haar lied Walk Along. Ze haalde in de halve finale slechts de 14e plaats.

  Bijzonder was dit jaar de deelname van AustraliŽ, vanwege de zestigste editie van het liedjesfestijn. Het Eurovisiesongfestival is de grootste zangcompetitie ter wereld, waar bijna 200 miljoen mensen naar kijken. [Radio.NL/Novum]

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,617
  Uploads
  139

  Re: Bijna 200 miljoen kijkers zien Zweden songfestival winnen (filmpje)


Similar Threads

 1. Bijna miljoen kijkers voor Junior Eurovisie Songfestival
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 02-12-2012, 14:05:32
 2. 642.000 kijkers zien artiesten winnen in Fort Boyard
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 06-11-2012, 14:35:57
 3. Bijna 4 miljoen zien laatste keuzemomenten BZV
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 05-11-2012, 14:48:14
 4. 2,3 miljoen zien Nederland onderuit gaan tegen Zweden
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 12-10-2011, 15:46:38
 5. New Bijna 7 miljoen kijkers voor Oranje
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 10-06-2008, 13:01:01

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •