Peter R de Vries heeft op zijn eigen internetsite uitgelegd waarom volgens hem de ruzie met Voetbal International-tafelgast Johan Derksen over gaat. Aanleiding in een column uit 2008.
Johan Derksen heeft de afgelopen jaren in het voetbaldiscussieprogramma Voetbal International een uitgesproken mening over misdaadverslaggever Peter R de Vries gehad. Aanleiding hiervoor is volgens De Vries een column die in 2008 werd gepubliceerd. In dat jaar werd een redactiemedewerker van het voetbalblad Voetbal International waarvan Derksen toen hoofdredacteur was betrapt op stiekem toegang verschaffen tot het emailaccount van de toenmalige voorzitter van voetbalclub Ajax. Derksen stelde dat hij niets van dit misdrijf wist. Iets dat Peter R de Vries in een column in twijfel trok.

Johan Derksen weerde Peter R de Vries in Voetbal InternationalDe verstandhouding tussen Johan Derksen en Peter R de Vries die tot dat moment goed was was door de column direct verslechterd. Dat leidde er zelfs toe dat Derksen zijn veto uitsprak over de komst van De Vries als tafelgast bij het tv-programma Voetbal International. De Vries was hiervoor volgens eigen zeggen door presentator Wilfred Genee gevraagd.