CanalDigitaal-abonnees kunnen dit weekend de MotoGP-race in ItaliŽ ook bekijken. De aanbieder geeft ook dit keer tijdelijk het sportkanaal Eurosport 2 Deutschland aan klanten door.
De MotoGP-race wordt dit weekend in het Italiaanse Mugello gereden. Eurosport zendt in Nederland het evenement live via het hoofdkanaal van Eurosport uit. Dit kanaal heeft een eigen regie waardoor de zender alleen door Nederlandse en Vlaamse aanbieders mag worden aangeboden. CanalDigitaal-eigenaar M7 Group geeft op dit moment echter via de Astra3-satelliet de internationale versie van Eurosport door. Dit gebeurt omdat dezelfde satellietverspreiding ook voor aanbieders in TsjechiŽ en Slowakije gebruikt wordt. Op Eurosport 2 Deutschland wordt de MotoGP-race ook uitgezonden. Door dit kanaal tijdelijk aan te bieden, kunnen CanalDigitaal-abonnees toch naar de racewedstrijd kijken.

Eurosport 2 Deutschland op evenementenkanaal

CanalDigitaal biedt Eurosport 2 Deutschland op het evenementenkanaal 13 aan. Om naar deze zender te kunnen kijken dient men een nieuwe fastscanzenderlijst in de ontvanger te installeren. Als een HD-satellietontvanger zonder fastscan wordt gebruikt, kan men de zender handmatig aan de zenderlijst toevoegen. Eurosport 2Deutschland zendt via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost via de frequentie 12.721 GHz H Ė 23500 Ė 2/3 uit