De tropische hitte, die vele datumrecords verbrak, heeft in Nederland en BelgiŽ ook voor de nodige technische problemen gezorgd bij kabelmaatschappij Ziggo en bij de Vlaamse omroep VRT.


Op diverse plekken in het hele land zitten Ziggo-klanten sinds vrijdagmiddag zonder internet, telefonie en tv. De problemen worden niet zozeer door onweer veroorzaakt, maar door de extreme temperaturen van vrijdag. Met name in Limburg lijken zich problemen voor te doen, maar Ziggo bevestigt tegenover Nu.nl dat dit in het hele land het geval kan zijn. Ziggo geeft daarbij toe dat het vooral oudere verdeelkasten zijn die de geest geven. Alle lokale storingen worden in beeld gebracht en monteurs gaan dan direct op pad om kapotte apparatuur te vervangen.


Ook problemen in BelgiŽ bij VRT
Het in de meeste gevallen plaatselijke noodweer veroorzaakte in BelgiŽ een grote storing bij de VRT nadat de omgeving van Brussel met zwaar weer te maken kreeg. VRT Radio 1, dat tevens de informatieve zender voor heel Vlaanderen is, lag voor een groot deel eruit. De ontvangst van de VRT netten is intussen weer hersteld. Het onweer trekt vrijdagavond nog verder richting het oosten van de Benelux en is plaatselijk verraderlijk met bliksem.