De komst van BBC First staat de verdere doorgifte van de zenders BBC Three en BBC Four niet in de weg. Dat laat BBC Worldwide in een reactie aan Totaal TV weten.
KPN inclusief KPN Wholesale en Telenet zijn de twee aanbieders die het nieuwe dramakanaal BBC First in het zenderaanbod hebben opgenomen. Hiervoor hebben beide aanbieders een distributieovereenkomst met BBC Worldwide gesloten. Opvallend is echter dat zowel KPN als Telenet besloten hebben om op 1 juli met de doorgifte van BBC Three en BBC Four te stoppen. Dat is echter geen gevolg van de nieuw gesloten distributieovereenkomst voor de doorgifte van BBC First.

KPN en Telenet hebben zelf besluit genomenBBC Worldwide laat Totaal TV desgevraagd weten dat het besluit om de twee BBC-zenders vanaf 1 juli niet meer door te geven door de aanbieders zelf is genomen. "BBC First is een gloednieuw kanaal toegewijd aan het beste Britse drama. Het kanaal is volledig gescheiden van onze affiliate kanalen zoals BBC Three en BBC Four. We adviseren telecombedrijven niet om de BBC kanalen te verwijderen uit hun aanbod. Het is aan de aanbieders zelf om te beslissen welke kanalen zij willen aanbieden aan hun publiek", aldus BBC Worldwide.