De ongeneselijke zieke Nederlandse zanger Thé Lau staat voor de tweede keer centraal in de schijnwerpers in RTL Late Noght. Tké Lau is zanger van The Scene en heeft kanker.
Aan tafel gaan de gesprekken onder meer over de gevolgen die een kankerdiagnose voor patiënten en hun omgeving met zich mee kan brengen. Bijvoorbeeld het verlies van werk, relatieproblemen en bijkomende angsten. Ook wordt besproken hoe ver de onderzoeken en methodes zijn vandaag de dag. Humberto gaat in gesprek met onder anderen: dokter Bing Tan van Antoni van Leeuwenhoek en behandelend arts Thé Lau). Ook Coen van Veenendaal - mantelzorger van de onlangs overleden journalist Mark Bos - Nicole Buch - programmamaakster en weduwe van Menno Buch -0 enis er dit jaar een speciale rol weggelegd voor Thé Lau zelf.

Nederlandse artiesten eren Thé LauNederlandse artiesten als Fedde le Grand, Magic, Causes, Ali B & Typhoon en Marcel Veenendaal (Di-rect) en Tim Akkerman (ex Di-rect) verzorgen een bijzonder optreden in het tv-programma. Het is voor de tweede keer dat een volledige aflevering van RTL Late Night in het teken van Thé Lau staat. Daarnaast was de zanger vorig jaar diverse keren als gast bij Humberto Tan aanwezig. Vorig jaar vertelde Thé Lau zelf in RTL Late Night dat hij de ziekte kanker niet zou overleven. Een golf aan reacties volgde op zijn moedige verhaal. Dat resulteerde in een muzikale ode aan hem en aandacht voor zijn ziekte en zijn lotgenoten. Deze speciale avond kreeg in 2014 de naam ‘Open’ mee. Ter plekke werd besloten elk jaar aandacht op deze wijze te besteden aan Thé Lau, kanker en de gevolgen hiervan.
RTL Late Night met Thé Lau als hoofdgast is op donderdag 11 juni om 22.30 uur op RTL 4 te zien.