Themakanaal NPO Cultura besteedt dit weekend veel aandacht aan muziekfestival Pinkpop dat in et Limburgse Landgraaf plaatsvindt. Ziggo zendt de tv-zender op het evenementenkanaal uit.
NPO Cultura is dit weekend bij Ziggo op voorkeuzekanaal 999 via het evenementenkanaal door elke klant te bekijken. Onder meer Pinkpop-optredens van Pharrell Williams en The Wombats zijn via NPO Cultura te bekijken. Het digitaal themakanaal van de publieke omroep is bij vrijwel alle aanbieders in het zenderaanbod beschikbaar. Bij slechts enkelen is NPO Cultura in het digitale basispakket opgenomen. In de meeste gevallen dient hiervoor een aanvullend tv-abonnement afgesloten te worden.

Pinkpop op NPO 3, NPO 3FM en L1 LimburgLandelijk wordt Pinkpop op NPO 3 uitgezonden. OP zaterdag en zondagavond worden de hoogtepunten uitgezonden. Het programma wordt ís nachts herhaald. Op de radio wordt Pinkpop op NPO 3FM uitgezonden. De radio-uitzendingen zijn visueel via digitaal themakanaal NPO 101TV te bekijken. Verder besteedt de Limburgse regionale omroep L1 veel aandacht aan Pinkpop.