Ondanks dat Griekenland bankroet is en er nog geen nieuw akkoord is over het verstrekken van nieuwe leningen aan het land, is de Griekse publieke omroep terug in de ether. Ook via satelliet.
De herstart van de Griekse publieke omroep ERT kost Griekenland enkele tientallen miljoenen euroís per jaar. ERT is twee jaar lang uit de lucht geweest. De toenmalige Griekse regering stopte vanwege noodzakelijke bezuinigingen met ERT. Eťn van de verkiezingsbeloften van de huidige premier Tsipras was de terugkeer van de publieke omroep in Griekenland. ERT is teruggekeerd met drie zenders: ERT1, ERT2 en ERT3. Deze zijn in Griekenland landelijk via DVB-T te bekijken. De zenders zijn ook op de satelliet terug.

ERT gecodeerd via satelliet

Op Eutelsat-satellieten uitzendend op 13 graden oost, 9 graden oost en 3 graden oost zijn Griekse publieke tv-zenders te ontvangen. Deze zijn echter allen gecodeerd. Ook de officiŽle satellietdistributie van ERT via de Eutelsat 3C-satelliet op 3 graden oost is voorzien van de BISS coderingstechniek. In het verleden was ERT wel ongecodeerd via de satelliet te bekijken. De drie Griekse publieke zenders zijn in Nederland ook via internet te bekijken. Niet alle programma's zijn buiten Griekenland op deze manier zichtbaar.