Een van de grotere online elektronicawinkels van Nederland, Alternate.nl uit Ridderkerk, trekt al zijn producten terug van Beslist.nl. De vergelijker is te duur geworden.

Naar nu blijkt heeft Alternate.nl zich vorige week teruggetrokken van Beslist.nl. De vergelijker introduceerde onlangs weer een nieuw adverteermodel voor de aangesloten webwinkels. Die gaan nu (weer) betalen voor iedere klik van de vergelijker naar een productpagina op hun winkel.

“Ten opzichte van de vorige situatie zijn de kosten echter verdubbeld maar zijn de conversies gelijk gebleven. Het tarief is voor ons simpelweg te hoog om nog rendabel te kunnen adverteren”, aldus marketingcoördinator Rob Verheij.

Alternate.nl is weg bij Beslist en ziet onder de huidige omstandigheden geen argument om weer terug te keren op de vergelijker. Vooralsnog zal het vrijgevallen budget niet elders worden gealloceerd.

Beslist.nl streek afgelopen zomer ook al veel adverteerders tegen de haren in toen het een nieuw verdienmodel introduceerde. Het stapte over van een cpc-model (prijs per klik) naar een cps-model (betalen per verkoop). Daarvoor moesten webwinkels een pixel op hun site plaatsen die de vergelijker exact inzage gaf in de verkopen. Veel ondernemers waren niet gecharmeerd van deze geforceerde kijk in de keuken. Bedrijven als Coolblue, bol.com, Wehkamp en veel van hun branchegenoten dreigden zich en masse terug te trekken. Beslist.nl paste uiteindelijk zijn verdienmodel weer aan, maar krijgt weer forse kritiek te verduren van zijn klanten.