De uit Nederland afkomstige muziekkanalen Brava en DJAZZ.tv zijn een succes in het buitenland. Meer Europese aanbieders nemen de beide tv-zender in het zenderaanbod op.
Brava en DJAZZ.tv richten zijn in de afgelopen maanden meer op doorgifte via tv-aanbieders in Oost-Europa. Deze regio staat bekend als een snel groeiende tv-markt. Beide zenders worden sinds kort onder meer door het Bulgaarse Mtel en het Macedonische Blizoo - dochterondernemingen van de Telekom Austria Group aangeboden. Het aanvoersignaal van Brava en DJAZZ.tv voor de Oost-Europese markt wordt via de Eutelsat 16A-satelliet verspreid. Het uitzendgebied van deze satelliet bestrijkt grote delen van Oost-Europa en hierdoor is er de mogelijkheid voor groeimogelijkheden bij aanbieders die opereren binnen het uitzendgebied van deze satelliet.

DJAZZ.tv verdwijnt op 1 juli bij KPNOndanks dat DJAZZ.tv zich mag verheugen op meer belangstelling van buitenlandse tv-aanbieders moet het in Nederland een bittere pil slikken. KPN de tweede aanbieder van Nederland met meer dan twee miljoen tv-abonnees heeft besloten om de jazz-zender vanaf 1 juli uit het zenderaanbod van Interactieve TV te verwijderen. Als redenen voor deze beslissing geeft KPN de mindere klantwaardering en het aantal abonnees die op DJAZZ.tv afstemmen op. Bij Ziggo de grootste tv-aanbieder in Nederland blijft DJAZZ.tv vooralsnog wel in het zenderaanbod beschikbaar.