Kabelbedrijf Stichting Kabel Veendam (SKV) heeft het zenderaanbod vanaf 1 juli uitgebreid. Daarbij zijn enkele zenders die tot voor kort alleen in SD te zien waren nu ook in HD beschikbaar.
SKV staat bekend als voorloper in de kabelsector en heeft hiermee het stokje van branchegenoot Caiway overgenomen. Toch waren enkele veel bekeken zenders alleen in SD-kwaliteit beschikbaar, De zenders En, Canvas, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery en TLC zijn echter vanaf 1 juli ook in HD-kwaliteit te bekijken. SKV heeft voor de aanvoer van beide Eurosport-zenders een directe glasvezelverbinding met Amsterdam. Hierdoor kan SKV de Nederlandse versie inclusief Nederlands commentaar aan klanten aanbieden.

SKV breidt SD-aanbod ook uitNaast het aanbieden van meer HD-kanalen breidt wijzigt SKV ook het aanvullende Plus-extra-abonnement. De zenders Syfy en TV538 zijn voor SKV-klanten voor het eerste te bekijken. Mezzo keert nadat SKV de zender eerder had verwijderd weer in het zenderaanbod terug. Voor de buitenlandse muziekzenders MCM Top en RFM TV valt echter het doek. SKV kan deze zenders naar eigen zeggen wegens technische redenen niet meer doorgeven.