KPN voert op dit moment een testpilot onder duizenden gebruikers uit waarbij de mogelijkheden van de Interactieve TV-decoder met apps uitgebreid worden. De nieuwe KPN-dienst heet ‘Meer TV’.
De stap van KPN lijkt het antwoord op de Ziggo Horizon mediabox te zijn. Gebruikers van deze mediabox hebben al langere tijd de mogelijkheid om via apps extra interactieve diensten zoals YouTube en weersinformatiediensten te gebruiken. KPN biedt bij ‘Meer TV’ klanten de mogelijkheid om via een appstore apps op de Interactieve TV-decoder te activeren.

KPN test Meer TV met enkele duizenden klanten

KPN zegt op het eigen internetforum de nieuwe tv-dienst ‘Meer TV’ met enkele duizenden klanten te testen. Deze moeten over de juiste apparatuur – modem en tv-decoder – beschikken. Deze moeten daarnaast van de juiste firmware voorzien zijn. Een medewerker van het KPN Webcare-team zegt dat na de testpilot ‘Meer TV’ wordt uitgerold bij de rest van de KPN-klanten met Interactieve TV die over de combinatie van juiste soft- en hardware beschikken. Welke apparatuur en wat de juiste firmware is voor gebruik van ‘Meer TV’ wordt niet bekend gemaakt. KPN heeft op vragen van Totaal TV over de nieuwe mogelijkheden op de Interactieve TV-decoder nog geen antwoorden gegeven.