Telecomprovider Tele2 biedt sinds woensdag een nieuw tv pakket. Het nieuwe interactieve tv product heet Tele2 TV Light en bevat voor een tientje per maand twintig populaire zenders.

Vandaag de dag is het aanbod op televisie vrijwel eindeloos. Nederlandse huishoudens hebben vaak de keuze uit vele tientallen zenders, maar het overgrote deel van de tijd kijken mensen slechts naar een stuk of tien zenders. Naar de rest wordt vrijwel niet gekeken, aldus Tele2 in een persbericht. Om die reden biedt Tele2 met TV Light een pakket dat tien euro per maand kost, goedkoper dan het huidige basispakket en met slechts twintig zenders.

SBS9 bij populaire kanalen
TV Light heeft de twintig meest populaire zenders waarvan veertien in HD-kwaliteit. Via de Tele2 Online TV app op smartphone of tablet kunnen dertien kanalen bekeken worden met het TV Light abonnement. Het nieuwe product is te combineren met alle extra zenderpakketten die Tele2 ook aanbiedt en met elk internet abonnement van Tele2. De zenders bij TV Light zijn: NPO 1, 2, en 3, RTL 4, 5, 7, en 8, SBS 6 en 9, Net5, Veronica, Een, Canvas, Ketnet, FOX, National Geographic, Comedy Central, Nickelodeon, Discovery, TLC en de regiozenders. Bestaande klanten van Tele2 kunnen overstappen naar TV Light, wat dan wel een nieuw jaarcontract inhoudt.