De nieuwe Britse series The Refugees en Critical gaan deze maand in première op Britse dramakanaal BBC First. De zender is in de Benelux vooralsnog alleen bij KPN en Telenet te zien.
Als eerste wordt de sciencefiction serie The Refugees voor het eerst uitgezonden. Vanaf 25 juli worden elke zaterdagavond dubbele afleveringen uitgezonden. The Refugees een serie over de impact van een ramp op een kleine plattelandsgemeente. De serie gaat over gewone mensen en hoe ze omgaan met een buitengewone situatie. Vanaf 28 juli gaat BBC First elke dinsdagavond dubbele afleveringen van de medische serie Critical uitzenden. In elke aflevering wordt het eerste cruciale uur van medische noodgevallen beleefd en gevolgd. De serie speelt zich af op een ultramoderne spoedgevallendienst en volgt een team dat enkel de meest ernstige gevallen behandelt en dat vecht om levens te redden die aan een zijden draadje hangen.

BBC First alleen bij KPN en TelenetBBC First is in Nederland vooralsnog alleen in het zenderaanbod van KPN Interactieve TV en KPN Wholesale opgenomen. In België kan men het nieuwe dramakanaal van BBC Worldwide – de commerciële tak van de Britse publieke omroep BBC – alleen bij Telenet bekijken. KPN geldt in Nederland als introductiepartner van BBC First. Hierdoor is de zender in de eerste maanden alleen via KPN te bekijken. Of en zo ja wanneer andere Nederlandse aanbieders BBC First aan klanten gaan aanbieden, is nog onbekend.