IP-adres Spotify verraadt locatie kinderontvoerders

Even matchen met Netflix en je weet het zeker.

Een zoektocht van zeven maanden naar twee vermiste jonge kinderen uit Colorado is opgelost dankzij het tracken van het IP-adres van het Spotify-account van de ontvoerders.

Het familiedrama kon worden opgelost door dit IP-adres te vergelijken met andere gebruikersaccounts waaronder die van Netflix. De ontvoerders, waaronder de biologische moeder, bleven deze online diensten gewoon gebruiken nadat zij met de twee kinderen van 4 en 6 jaar oud naar Cabo San Lucas in Mexico waren gevlucht, meldt de lokale krant The Coloradoan. Voor het opvragen van gebruikersaccounts is een zoekbevel nodig. 

FBI ingeschakeld


Een lokale rechercheur uit Larimer County was zo slim om deze data op te vragen bij Spotify en later de andere accounts. Hij schakelde vervolgens de FBI in die via het Mexicaanse consulaat een plan heeft opgezet om de twee kinderen en hun ontvoerders terug te halen naar de Verenigde Staten.

Een dolgelukkige vader kon de twee zo na zeven maanden weer in de armen sluiten. De twee kinderen waren na een scheiding aan hem toegewezen maar keerden afgelopen december niet meer terug na de uitwisseling met hun moeder. Zij bleek de twee samen met haar nieuwe man te hebben meegenomen naar Mexico.