Nederland krijgt een nieuwe tv-zender die zich richt op de agrarische sector. Het boerenkanaal krijgt de naam Farm & Food Channel en wil vanaf 1 september gaan uitzenden. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Programma’s over het boerenleven scoren goed bij Nederlanders. Zo kijken er miljoenen Nederlanders naar afleveringen van de boerendatingshow Boer zoekt vrouw. Farm & Food Channel wil van de aandacht van Nederlandse kijken voor de agrarische sector gebruikmaken. Producent ASTC Media zegt in een vergevorderd stadium van overleg te zitten om het nieuwe tv-kanaal met 24 uurs uitzendingen vanaf 1 september het Nederlandse tv-landschap te laten betreden.

Geen promotiekanaal voor boerenProducent Aleid Smid van ASTC Media zegt dat Farm & Food Channel geen promotiekanaal voor boeren gaat worden. De programmering is voor een breed publiek gemaakt. "We belichten alle kanten van de agrarische sector en dienen daarmee een beetje als tegengeluid voor de Partij voor de Dieren en de milieubeweging. Wij laten boeren vertellen hoe de dieren leven. En dat vlees duurder wordt als kippen meer ruimte krijgen. Mensen willen weten waar hun eten vandaan komt. Wij willen inspelen op die behoefte”, aldus Schmid die de het concept van de zender met trendwatcher Adjiedj Bakas heeft bedacht.

Eerste boerenzender van EuropaAls Farm & Food Channel daadwerkelijk op 1 september met uitzenden begint, is het de eerste zender in Europa dat zich op het boerenleven richt. Onduidelijk is of de nieuwe zender vanaf het begin lineaire verspreiding krijgt en zo ja, welke aanbieders deze zender aan klanten via de tv-decoder gaan doorgeven.


Geschreven door: Jarco Kriek