Wie binnenkort naar de Belgische kust op vakantie gaat kan mogelijk gratis wifi gebruiken. De Belgische kabelaar Telenet is bezig met het uitrollen van Wi-Free zones voor iedereen.

Kabelaar Telenet werkt aan de uitrol van een groot gratis toegankelijk wifi netwerk in diverse steden in Vlaanderen en ook alle belangrijke toeristische centra langs de hele Belgische kust. In Blankenberge, Oostende, Koksijde en Knokke komen binnenkort zogeheten "Wi-Free"-zones die gratis toegankelijk zijn voor iedereen, ook niet-klanten.

Telenet klant onbeperkt wifi
De wifi zones langs de Belgische kust worden nog deze zomer gerealiseerd. Het is dan mogelijk om onbeperkt van gratis wifi gebruik te maken. Wel hebben Telenet klanten een streepje voor omdat deze na dit twee uur te hebben gebruikt dezelfde snelheid behouden, middels inloggen met hun klantgegevens. Alle andere gebruikers moeten het dan met een beperkte snelheid doen. Ook de binnenstad van Kortrijk krijgt een gratis wifi netwerk en heeft de primeur. In Nederland is Ziggo, een zusterbedrijf van Telenet, ook bezig met vergelijkbare projecten.