KPN mag van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) geen gratis data leveren bij de OTT-muziekstreamdienst Spotify. Uitzondering wordt gemaakt voor bestaande klanten van het abonnement Eindeloos Spotify.
Reden voor de ACM om KPN te sommeren om te stoppen met het aanbieden van dit abonnement zijn de aangescherpte regels voor netneutraliteit. KPN bood bij Eindeloos Spotify abonnees de mogelijkheid om van de )TT-muziekdienst gebruik te maken zonder dat gebruikte data voor het streamen van muziek van de databundel werd afgeschreven. Al eerder werd Vodafone door de ACM op de vingers getikt voor het aanbieden van HBO GO via het mobiele telefoonnetwerk op een soortgelijke manier. ACM liet toen KPN met Eindeloos Spotify met rust maar trek na het aanscherpen van de netneutraliteit wel aan de bel.

Play van KPN geen opvolger van DigitenneKPN presenteerde onlangs de nieuwe OTT-dienst Play van KPN. Hierbij worden de belangrijkste tv-zenders inclusief betaalzender HBO samen met video on demand en uitgesteld kijken via ťťn abonnement aangeboden. Hiervoor is geen ander tv-abonnement voor het lineair bekijken van zenders nodig. Velen zien in Play van KPN een opvolger van Digitenne. De aangescherpte regels voor netneutraliteit staat dit echter in de weg. Bij recreatiegebruik is in de meeste gevallen geen wifi-verbinding aanwezig. Hierdoor moet men in deze gevallen bij Play van KPN gebruik van de mobiele databundel maken. Het bekijken van tv als vervanging van Digitenne een zeer kostbare zaak en niet een reŽle mogelijkheid.